Holista friskvårdsmottagning

I samarbete med

En friskvårdsmottagning för
ditt välmående

Dagens samhälle ställer krav på oss som vi ibland inte har förmåga att uppfylla. Tempot är högt och vardagsstressen blir svår att undvika. Långvarig negativ stress påverkar vårt mående och ökar risken för andra symptom. På Holista Hälsa erbjuder vi tjänster som hjälper dig att hantera stressnivån och få en sundare livsstil. Utöver individuell psykologisk behandling har du hos oss möjlighet att lära dig mer om hur du hittar ditt inre lugn och får en balans i livet.

Medicinsk yoga

Vi erbjuder klasser i medicinsk yoga under ledning av certifierad instruktör. Den medicinska yogan tillhör de lugnare yogaformerna. Övningarna skapar ett inre lugn och ger en ökad medvetenhet om kroppen och det psykiska välmåendet. I medicinsk yoga fokuserar vi på andningen, använder mantra, meditation och djupavslappnande övningar. Du får möjlighet att vila, återhämta dig och lära känna din kropp. Övningarna ger dig en ökad rörlighet och minskar negativa spänningar.

Du är välkommen att delta i vår frukostyoga – en upplevelse av medicinsk yoga, mindfulness och medveten andning i grupp med inslag av KBT-verktyg. Vi bjuder på en hälsosam frukost.

Ordinarie priser

Frukostyoga 8 gånger: 290:- per gång 

Kvällsyoga 8 gånger: 190:- per gång

”Prova på”-priser

Frukostyoga: 320:-

Kvällsyoga: 220:- 

Kurs i mindfulness

Träning i medveten närvaro innebär att man lär sig tekniker som gör det lättare att befinna sig i nuet. Man låter tankar komma och gå och lär sig att inte värdera dem, oavsett om de är positiva eller negativa. Man tar in hela kroppen och känner efter, utan att värdera eller döma. Träningen hjälper oss att bli mer uppmärksamma och koncentrerade på det vi faktiskt kan påverka – nuet.

Kurs i medveten andning

Att andas är en förutsättning för att leva. Genom vår andning syresätter vi alla celler i kroppen och ger kraft till livsnödvändiga funktioner. En bristande syresättning kan leda till negativa konsekvenser som energilöshet, problem med ämnesomsättning och ett nervsystem i obalans.

Att vi andas är självklart, men vi tänker sällan på hur vi andas. Den medvetna andningen hjälper oss på vägen. En lugn, djup, medveten andning ger kroppen en optimal syresättning och aktiverar det parasympatiska nervsystemet som skapar lugn och rofylldhet. Medveten andning är en effektiv metod för att reducera smärta, stress, oro, nervositet och energilöshet.

Kostrådgivning

Vad vi äter påverkar i hög grad hur vi mår. På Holista Hälsa erbjuder vi individuell kostrådgivning och lägger upp ett program som passar just dig.

Ansikts- och hårbottenmassage

Massage för ansiktet och hårbotten är ett avslappnande sätt att lösa upp muskelspänningar, förbättra blodcirkulation, minska svullnader  och syresätta huden. För ytterligare information om tjänsten, kontakta Ladan som har expertis inom området.

Ansiktsmassage à 40 minuter inkl. rengöring 490:-

Hårbottenmassage 30 minuter 390:-

Vi på friskvårdsmottagningen

Ladan Alizadeh

Utbildad i medicinsk teknik och certifierad instruktör i medicinsk yoga. För närvarande vidareutbildar sig Ladan till lärare i medicinsk yoga. Ladan har utbildning i Hormony yoga – inriktad specifikt mot kvinnor i syfte att skapa hormonbalans. Hon är dessutom utbildad ansikts- och hårbottenmassör. Ladan har stor kunskap kring livsstilsfrågor och kostrådgivning och är en framgångsrik egenföretagare sedan 20 år. Ladan erbjuder tjänster inom hår- och ansiktsvård vid förfrågan.

Amir Siasi

Amir är legitimerad psykolog och specialist inom klinisk neuropsykologi. Amir har mångårig erfarenhet av arbete med psykologisk behandling inriktning KBT och neuropsykiatriskt utredningsarbete. Han har kompetens inom arbete med barn, unga och vuxna. Amir är dessutom certifierad instruktör inom medicinsk yoga och medveten andning. Han har verkat som föreläsare och konsult/handledare inom ett flertal organisationer.